keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Glögien maistelua


Heinäkuussa aloitimme tämän vuoden glögien maistelun. Vasemmalla Virolainen Vana Tallinn -glögi oli suosikkimme tähän astisista makuelämyksistä. Vana Tallinn -glögi on uutuus viime vuodelta. Maussa maistui glögin lisäksi sopivasti liköörin ominaiset maut.
Keskellä Tanskalainen Blossa-glögi on klassikko, jonka pakkaus vaihtelee vähän vuosittain. Kahden litran hanapakkauksesta riittää pidemmäksi aikaa, kuin lasisesta pullosta. Blossa-glögiä saa myös alkoholittomana versiona. Oikealla Virosta ostettu glögi. Maku oli perinteinen, eikä jäänyt mitenkään mieleen.


Juhla-glögi on viime vuoden joululahjapullo. Glögi maistui perinteiseltä ja juhlavalta. Juhla-glögi on muita vahvempi. Karoliina-Höögvein on uusin tulokas Viron reissulta glögi-skenessä. Karoliina ei osunut ainakaan viime vuonna silmään, joten se saattaa olla jopa tämän vuoden uutuus.


Nämä glögit odottavat vielä maistelua tämän vuoden osalta. Vasemmalla oleva Bocca-glögi edustaa glögeistä vahvempaa kategoriaa. Toisena vasemmalla on Blossa-glögi, josta jo kerroimmekin. Keskellä on Saksasta tuotu Glühwein-pullo, josta löytyy lisää tietoa Nürnbergin joulumarkkinat-postauksesta. Lumoava-mustikkaglögi on toinen oikealla. Glögi erottuu maultaan mustikan vivahteensa avulla. Tähti-glögi on vielä kokonaan maistamatta. Muita glögejä olemmekin maistelleet jo aiempina vuosina, vaikka tämän vuoden osalta pullot odottavat vielä korkkaustaan.
Sagaformin glögilämmitin pitää glögin sopivan lämpimänä pitkään ja tuo samalla lämpöä huoneen tunnelmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti