maanantai 28. lokakuuta 2013

Skansenin joulumarkkinatSkansenin joulu-ajasta on pikkuhiljaa muodostunut jokavuotinen perinne. 
Skansen sijaitsee Ruotsin pääkaupungissa, Tukholmassa. Skansen on ympäri vuoden auki oleva ulkoilmamuseo ja se sijaitsee Djurgårdenin kaupunginosassa. Djurgården on myös tuttu niin Wasa-laivasta, Gröna Lundista kuin Junibackenistakin.Skansenin ulkoilmamuseoon on kerätty ja siirretty rakennuksia ympäri Ruotsia. Taloissa on vanhoihin asuihin pukeutuneita oppaita, jotka kertovat kustakin talosta. Useimmat oppaat osaavat puhua ruotsin lisäksi myös hyvin englantia. Kesällä kaikki rakennukset ovat auki, mutta talvisin talot pukeutuvat joulun tunnelmaan. Skansenilla on rakennusten lisäksi pohjoismaisia eläimiä. Talvella osa niistäkin on unten mailla. Skansenin tunnelma on uskomaton. Sisään astuessa uskoo matkustaneensa ajassa taaksepäin. Skansenilla voit käydä ostoksilla vanhan ajan tapaan ja myös tuotteet edustavat sopivasti menneitä aikoja. Myös ohjelma on talojen ajan mukaista. 


Skansenilta näkee koko Tukholman.

 Viking Linen satamasta on lyhyempi matka Skanssenille, kuin Silja Linen satamasta. 
Skansenille pääsee parhaiten kävelemällä ensin Viking Linen satamasta lautalle (Färja) Slussenin pysäkille. Lautalla pääsee Djurgårdeniin, josta onkin enää lyhyt kävelymatka perille. Lautan aikataulut löydät täältä.

Vaikka Skansenin tunnelmasta ei malttaisi poistua, niin ei kannata jättää lähtöä viime tippaan. Viimeisimmät lautat ovat jo etenkin viikonloppuisin kohtuullisen täynnä.
Lautta maksaa aikuisilta 45 SEK/suunta ja lapsilta (5-19 v.) 30 SEK/suunta. 
Kävelyyn ja lauttaan kannattaa varata mennessä ja tullessa vähintään 1 tunti suuntaansa. Skanssenille oloon aikaa jää siis n. 3 tuntia.

Sisäänpääsymaksu (2013) Skansenille on aikuisilta 100 SEK ja lapsilta (6-15 v.) 60 SEK. Talviaikaan Skansen on auki klo 10-16 joka päivä. Ruotsiin mennessä pitää muistaa vaihtaa tietenkin mukaan kruunuja (SEK). Skansenilla järjestetään joulumarkkinat, jotka ovat adventtiviikonloppuina. Markkinat ovat mukava lisä Skansenin jouluun. Toisaalta silloin ihmisiä on paljon enemmän paikalla ja rakennukset saattavat olla ruuhkaisia. Markkinoiden aikaan rakennuksissa on myös enemmän erilaista musiikkiohjelmaa.

Ilves ja kettu ilahduttavat talvellakin.Vanhassa kirkossa järjestetään konsertteja. Mene ajoissa, ettet jää istumapaikkaa vaille. 


Skansenilla järjestetään joulumarkkinat, jotka ovat adventtiviikonloppuina. Markkinat ovat mukava lisä Skansenin jouluun. Toisaalta silloin ihmisiä on paljon enemmän paikalla ja rakennukset saattavat olla ruuhkaisia. Markkinoiden aikaan rakennuksissa on myös enemmän erilaista musiikkiohjelmaa.


Skansenin tunnelma on ainutlaatuinen, eikä sitä voi kuvata kuin "kokeile"! Jutun kuvat ovat vuodelta 2012.

Lisää Skansenin joulusta 2013 löydät osoitteesta: Skansen - Jul på Skansen 2013 

2 kommenttia:

  1. oi vitsi miten ihania kuvia! Mulla olis sulle haaste odottamassa omassa blogissani :)
    http://jouluksi.blogspot.fi/2013/11/haaste-d.html

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia Skansenilta! Pitääkin pitää mielessä joulukohteena :)

    VastaaPoista