lauantai 22. marraskuuta 2014

Martin markkinoilla Helsingissä 2014

Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävät Martin markkinat ovat olleet jo monen vuoden ajan meillä perinteenä. Yleensä olemme käyneet tapahtumassa vasta sunnuntaisin. Tänä vuonna kävimme poikkeuksellisesti jo lauantaina. Silti osa tuotteista oli jo loppunut, esimerkiksi kasvisvaihtoehdot. Markkinoilla oli paljon ruuhkaa. Jätimme auton kauemmas, vaikka bussillakin olisi päässyt. Jätimme myös ulkovaatteemme maksulliseen narikkaan (2,5 euroa/henkilö tai 6 euroa/perhe). Tapahtuma itsessään oli täysin ilmainen ja narikkakin vapaavalintainen vaihtoehto. Narikka oli mielestämme viisas ratkaisu, koska väentungoksessa tuli pian ruuhka.


Mukaamme tarttui monenlaisia tuotteita. Alla kuvia löydöistämme. Kuvista uupuuvat uusi keittiön matto ja juustoherkut. Ruokatuotteet olivat muutenkin edullisia ja siksi ostimme myös mm. smetanaa ja juustopalmikoita. Aiempina vuosina olemme ostaneet myös esimerkiksi keittoja ja ihania käsin tehtyä tuotteita, kuten koruja.


Kalevin rekasta sai ulkosalta ostaa monenlaisia herkkuja. Piparkakut ja herkulliset konvehdit tarjoillaan myöhemmin juhlissa.


Käsityönä valmistettuja kynttilöitä sai myös tuoksuttomina ja eri kokoisina. Tuikut ovat helppoja polttaa ja tuoksua tuli sopivasti kokeillessa. Kynttiläpajalle on mahdollista päästä myös käymään ja itse tekemään kynttilöitä.


Lampaantalja oli edullinen ja pehmeä. Ostos oli osittain heräteostos, mutta sen päällä oli kyllä ihana köllötellä. Samasta pisteestä löytyi toiselle tonttuselle edulliset kahden euron lampaan villasta tehdyn pohjalliset.


Puolukkaglögiin emme ole aiemmin ainakaan muistaaksemme törmänneet. Glögi ei ollut tiivistettä, mutta puolikkaan suhteessa siitä sai oikein maukasta glögiä.

Markkinoilla sai osallistuttua myös moniin arvontoihin ja mukaan saimme myös paljon tarjouskuponkeja. Alkoi matkajalka jo vipattamaan kohti Tallinnaa, vaikka viime reissusta on vasta reilu viikko toisella tonttusella. Kynttilä tuli esitteiden mukana.


Markkinat jatkuvat huomiseen sunnuntaihin 23.11.2014, joten siellä päin maailmaa asustelevat ehtivät tutustumaan markkinahumuun vielä huomenna.

Suosittelemme, jos haluaa kokeilla erilaista ja edullista, tutustua Viroon ja sen kulttuuriin paremmin sekä tukea erilaisten kädentaitajien arvokasta työtä.

1 kommentti:

  1. Siellä markkinoilla teillä kun oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana. No ehkä ensi vuonna sitten!

    Terveisin Tallinnan kävijä

    VastaaPoista