sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Joulupukin pajakylässä


Vierailimme heinäkuussa Napapiirillä Joulupukin pajakylässä. Paikka ylitti odotuksemme. Tekemistä riitti ja jouluiseen tunnelmaan pääsi keskellä kesääkin.


Yövyimme pajakylän lomamökissä. Jokaisessa huoneistossa oli oma sauna, jossa kävimme sekä illalla että aamulla. Ikkunan kynttelikön laitoimme päälle, mutta ulkona olevaan joulukuuseen emme saaneet valoja. Paikka oli vielä heinäkuussa hieman remontissa, koska uusille mökeille riittää kysyntää. Myös aamiainen ja pistokkeellinen autopaikka sisältyivät huoneemme hintaan.


Joulupukin Pääpostissa kävi hyörinä kuin Korvatunturilla konsanaan. Joulukortteja, -musiikkia ja -tavaraa riitti ihasteltavaksi. Joulupukin saamia kirjeitä ja esineitä oli myös esillä.


Luulimme hotellin henkilökunnan ensin vitsailevan, kun he mainostivat joulukorttien lähettämistä. Mutta totta tosiaan! Napapiirin postissa saa lähetettyä joulukortteja joulupostimerkein ympäri vuoden.
Joulupostikortteihin saa Joulupukin Pääpostin oman leiman. Joulupukkikin saattaa lähettää kirjeen tai kiltteystodistuksen lapsosille.


Istuuduimme myös postissa joulupukin käyttämään keinutuoliin hetkeksi levähtämään. Myynnissä olevat joulukalenterit lisäsivät joulutunnelmaa.


Napapiirillä oli mahdollisuus tutustua myös ihanaan joulunäyttelyyn. Ainakin tänä kesänä sinne pääsi ilmaiseksi sisään. Itse Joulupukin tapasimme vain vilaukselta.


Illalla kävimme maistamassa glögiä ja olutta ravintolassa. Yllätykseksemme glögiä ei ollut kukaan vähään aikaan tilannut, joten sen valmistuksessa kului hetkinen. Odotus kuitenkin palkittiin lämpimällä lasillisella.

Yöpyvät asukkaat saivat Joulutalon myymälästä 10% alennuksen ostoksistaan. Myymälän kodassa voi kuunnella myös Jouluevankeliumin usealla eri kielellä.


Valoisaa tuntui tosiaan olevan läpi yön. Nukkuminen onnistui kuitenkin loistavien pimennysverhojen ansiosta.

Pajakylän pihaa voi katsella webkamerasta reaaliaikaisesti.


Myymälöistä löytyi niin jouluisia tuotteita kuin suomalaista käsityötä. Vaikka osa hinnoista oli liian suolaisia makuumme, niin ostimme kuitenkin tuleviksi lahjoiksi suomalaista kädenjälkeä.


Retkestä jäi hyvä mieli ja joulussa on se jokin, mikä tuo hyvän olon ympäri vuoden. Paikka sopii mainiosti myös aikuiselle pariskunnalle - ainakin meidän kokemuksemme perusteella.


Jos joululaulujen kuuleminen kesällä ärsyttää, niin kannattaa tähdätä reissu joulun tienoille. Tosin, majoitus pitää tällöin varata ajoissa. Ehkä ensi kerralla suuntaamme myös läheiseen Santaparkiin.

1 kommentti:

  1. Kiitos kortista, joka oli lähetetty heinäkuussa!

    T. Poppelin poppoo

    VastaaPoista